28.11.2012

KIITOS!

ISO KIITOS kaikille jotka osallistuvat minun ja lasteni joulunodotukseen kalenteriluukuilla. Kaikki luukut on saapuneet, ja huomenna vielä tarkistan ja lajittelen jokaiselle omaan pusiin omat luukut. Sami on ollut erityisen innoissaan monen luukun kohdalla jos on kerennyt ravistaa sitä ja kuullut tutun äänen.
 
Sitten tuossa jo viime viikolla sain mystisen paketin känkkikseltä...
 Olen tässä pähkäillyt että mikäs paketti tää on....Ei lue numeroa...hmmm...jännitystä elämään.


24.11.2012

Joulukortteja vol. 16

Ja lisää kortteja, jos kortit kyllästyttää parempi että et katso pidemmälle.
 
Nauhojen kanssa kun räpläilin tuli mieleen että olen joskus (kaksi tai kolme vuotta sitten) ostanut tällaista tonttu nauhaa, piti vain enää muistaa mihin olen ne piilottanut, muistikuva oli että ne saattaisi olla yhdessä korissa ja sieltähän ne löytyi tytön avustuksella (tyttö valitti ettei oo mitään tekemistä niin annoin korin käteen ja sanoin että vilkaseppa mitä tuolta löytyy, ja sieltähän löyty vaikka mitä jännää, muutakin jännää näitten nauhojen lisäksi).
 
Ja kun nauhat oli löytyny ei voinu pidätellä itseään tää tonttuukko on vaan niin ihana et kortteja ois varmaan tullu vielä ainakin toinenkin mokoma.
 




 
Jokohan mun kortit alkais riittään niille joulumessuille? jos vielä ihan muutaman väsäisin. Vois viiä vaikka mun myyntipaikkohinkin täällä Iisalmessa.
 
Muutakin on valmistumassa, kahvipussi koppa ainekset on punomista vaille valmiit, kangas lahjakassejakin on tuloillaa, kahvoja vaille valmiit, Pienet namipussit on täyttämistä vaille valmiit. Mitäs vielä, niin ja kävin myös "kuusimetällä" halemassa havuja jos saisin aikaiseksi muutaman havukranssin, tässä ois aikaa harjotella vielä muutama ennen oikeita luomuksia. ja vielä ois mielessä tehä muutama karkkikuusi jos saan mallikappaleen onnistumaan.


23.11.2012

Kerhossa askarreltua

Keskiviikko iltana perhekerhossa oli aikuisten askartelu ilta (lapset jätettiin kotiin, tää on tällainen joulu juttu et äidit pääsee askarteleen joulu juttuja ilman lapsia). Askarteluvaihtoehtoja ois ollu vaikka millä mitalla, meinasi tulla runsauden pula, mutta tällaisiin koristeisiin päädyin.
Vasemmanpuoleinen: Alla pajun oksista tehty pyörylä jonka sulloin yhdestä nurkasta ruukkuun päälle sanomalehteä ja liimaa ja sanomalehteä ja liimaa vuorotellen niin kauan että sanomalehteä on melkein ruukun reunaan asti. Sullotaan oikein kovasti ja tiiviisti. Sitten vaan aletaan kieputtamaan sammalta pajupyörylän päälle ompelulangalla, sai vetää lankaa aika tiukalle että pysyy. Alkuun näytti ettei tästä tuu yhtään mitään mutta kun paju alkoi peittyä sammaleen alle niin alkoi näyttään siltä et tästä vois tullakki jotain. Sitten vaan vielä ruukkuun sanomalehtien päälle sammalta ja koriste kiinni ja a'vot. Totahan ois voinu koristella vaikka miten jos tykkää mut mä tykkään tollaisena naturellina.
 
Oikeanpuoleinen: Jäkälä puu. Pajusta paksuhko oksanpätkä "puun" rungoksi. laitetaan kukkaruukkuun ja ruvetaan laittamaan rungon ympärille sanomalehteä ja liimaa ja sanomalehteä ja liimaa niin kauan kunnes sanomalehteä on melkein ruukun reunaan asti. Sullotaan kovasti tiiviiksi ettei puun runko heilu. Rungon päähän painetaan joko styroksi pallo tai jokin vastaava tai tehdään pallo itse sanomalehestä ja liimasta, muistetaan vaan jättää kolo palloon että sen saa iskettyyn runkoon kiinni. Sitten vaan jäkälää pallon päälle ja ompelulangalla kieputetaan  kiinni. (lanka häviää jäkälän sekaan kokonaan, ei sitä sieltä huomaa, ellei nyt oo han kirkkaan punaista lankaa). päälle koristeita oman mielen mukaan, mulla on kultanauhaa ja punaisia palluroita. Myös ruukkuun puunjuurelle jäkälää, ja senkin voi koristella jos haluaa.
 
Jos ois ollu enemmän aikaa niin oisin voinut tehdä havukranssin, mutta aika loppui kesken, paitsi että mulla on varastossa iso läjä havuja joita kävin hakemassa tienposkesta, nyt kun vaan sais sit aikaseks tehä muutaman kranssin joulumyyjäisiin.

Pakettikortteja vol. 2

Sitten esittelyyn pienet pakettikortit korkeus n 8cm leveys n. 5cm .
 
Nämä on tehty valmiisiin pohjiin.
 




22.11.2012

Joulukortteja vol. 15

No nyt taas lisää kortteja. Muistinpa että mullahan on vaikka kuinkapaljon jouluun sopivia nauhoja joista sitten aloin tekemään, näistä tuli hillittyjä ei ehkä niin perinteisen jouluisia.
 

 
Ja mustaa...ei todellakaan niin perinteinen joulunväri, itse tykkään näistä, ja toivottavasti joku muukin, eihän kaikki voi tykätä tontuista ja pukeista.


 
Bambi vai mikälie peura...ihana kuva paperissa en raaskinut peitellä.






21.11.2012

Pakettikortteja

Enpäs laitakkaan kortteja peräjälkeen kun muistin että oonhan mä tällaisiakin tehny nyt, eli siis pakettikortteja nämä on isoja korkeutta on n. 12cm ja leveyttä 6,5cm.
 
Nämä missä on tumma juuttinaru on tehty vanhoista kysymys korteista (jonkin pelin kysymyskortteja) paksua pahvia. toisellepuoleele kaunis joulupaperi ja taustapuolelle värikäs (punainen, sininen tai vihreä) kopiopaperi.
 


 
Ja nää missä on vaalea naru on tehty kaupasta valmiina ostamiin pakettikortti pohjiin.





20.11.2012

Joulukortteja vol. 14

Älkää vielä kyllästykö vaikka taas esittelyssä kortteja, niitä kun on nyt jostain kumman syystä putkahellut millonmistäkin esiin. Taas muutaman päivän pläjäys tulossa.
 
Huopa ja puu kuvioita
 


 
Tässä lintu paperissa oli niin nätti kuva etten koristellut sen kummasemmin.

 
Sekä myös tämä paperi oli kaunista, niin vähällä koristemäärällä sain kauniin.

 
Isoin palloon kiinni tarrapaloilla joten on vähän korkeemmalla.



17.11.2012

16.11.2012

Joulukortteja voil. 10

Taas on aherrettu joulukorttien parissa ja muutaman päivän pläjäys taas tulossa.
 
puu kuvioita ja 3D- kuvia






12.11.2012

Pieniä kasseja vol. 2

Tänään taas surruuttelin ompelukoneella. Tänään valmistui tällaisia kasseja:
 
 
Violetteja hiiri kasseja 2 pientä koko n. 25cm*25cm ja 4 isompaa koko n. 30cm*30cm. Sekä ruskeuta retro kasseja 7 kpl ja näissäkin koko n. 30cm*30cm.
 
Huomenna sitten lisää kortteja jos kerkeen skannata. mitähän muuta sitä keksis myyjäisiin myytävää.


9.11.2012

posti infoo

Tänään raahasin taas kassillisen kirjeitä postiin. Postia lähti:
 
 
Jos olen osallistunut sinun kalenteriisi ja kummassakaan postituslistassa ei ole nimeäsi, vinkkaa olen voinut unohtaa sinut.

Pieniä kasseja

Ompelukone sauhusi jälleen kerran,viikonloppuna aloittamani kassit alkoivat muovautua ihan kasseiksi asti, tosin ei ihan vielä kaikki. Hartiat sano parintunnin session jälkeen sopimuksen irti tältä päivältä, huomenna jatkuu (toivottavasti). Kassit ovat siis lähdössä 16.12 järjestettäville joulumessuille jonne menen myymään käsitöitäni ja kortteja.
kassien koko on noin 30cm*30cm.