30.3.2013

Perhosia keittiössä

Jokin aika sitten ostin lehden Koristeelliset kakut ja sieltä löytyi ohje piparkakkujen tekoon ja koristeluun. Tytön kanssa alku viikosta pyöräytettiin taikina ja perhos-pipareita tuli tehtyyn lehden mukana tulleella muotilla.
 
 
Lehdessä oli hyvät kuvalliset ohjeet myös koristeluun ja tuon sokeritahnan tekoon. Ekaksi reunat tehtiin vähän jäykemmällä tahnalla.

 
Ja sisus tahnaan piti lisätä vähän vettä että siitä tulisi löysempää että levittyisi tasaisesti piparinpäälle. Minä lisäsin sitruunamehua ja sitten taas lisää ja lisää, tahna ei tuntunut yhtään vetristyvän mutta en uskaltanut lisätä enempää kun pelkäsin että kohta siitä tulee liian löysää, mutta kuten kuvasta näkyy ois voinu lisätä vieläkin ihan reippaasti sitä nestettä, en kehannut enään ottaa tahnoja ulos pursotuspussista ja alkaa taas leikkimään tahnan kanssa niin annoin olla, ihan kivan näköisiä noista tuli vaikkei niin tasaisia pinnalta kuin ois pitäny olla.

 
Pikkuleivät oli mukavan makuisia ja maistui lapsille ja mulle.


Ei kommentteja: