23.11.2012

Kerhossa askarreltua

Keskiviikko iltana perhekerhossa oli aikuisten askartelu ilta (lapset jätettiin kotiin, tää on tällainen joulu juttu et äidit pääsee askarteleen joulu juttuja ilman lapsia). Askarteluvaihtoehtoja ois ollu vaikka millä mitalla, meinasi tulla runsauden pula, mutta tällaisiin koristeisiin päädyin.
Vasemmanpuoleinen: Alla pajun oksista tehty pyörylä jonka sulloin yhdestä nurkasta ruukkuun päälle sanomalehteä ja liimaa ja sanomalehteä ja liimaa vuorotellen niin kauan että sanomalehteä on melkein ruukun reunaan asti. Sullotaan oikein kovasti ja tiiviisti. Sitten vaan aletaan kieputtamaan sammalta pajupyörylän päälle ompelulangalla, sai vetää lankaa aika tiukalle että pysyy. Alkuun näytti ettei tästä tuu yhtään mitään mutta kun paju alkoi peittyä sammaleen alle niin alkoi näyttään siltä et tästä vois tullakki jotain. Sitten vaan vielä ruukkuun sanomalehtien päälle sammalta ja koriste kiinni ja a'vot. Totahan ois voinu koristella vaikka miten jos tykkää mut mä tykkään tollaisena naturellina.
 
Oikeanpuoleinen: Jäkälä puu. Pajusta paksuhko oksanpätkä "puun" rungoksi. laitetaan kukkaruukkuun ja ruvetaan laittamaan rungon ympärille sanomalehteä ja liimaa ja sanomalehteä ja liimaa niin kauan kunnes sanomalehteä on melkein ruukun reunaan asti. Sullotaan kovasti tiiviiksi ettei puun runko heilu. Rungon päähän painetaan joko styroksi pallo tai jokin vastaava tai tehdään pallo itse sanomalehestä ja liimasta, muistetaan vaan jättää kolo palloon että sen saa iskettyyn runkoon kiinni. Sitten vaan jäkälää pallon päälle ja ompelulangalla kieputetaan  kiinni. (lanka häviää jäkälän sekaan kokonaan, ei sitä sieltä huomaa, ellei nyt oo han kirkkaan punaista lankaa). päälle koristeita oman mielen mukaan, mulla on kultanauhaa ja punaisia palluroita. Myös ruukkuun puunjuurelle jäkälää, ja senkin voi koristella jos haluaa.
 
Jos ois ollu enemmän aikaa niin oisin voinut tehdä havukranssin, mutta aika loppui kesken, paitsi että mulla on varastossa iso läjä havuja joita kävin hakemassa tienposkesta, nyt kun vaan sais sit aikaseks tehä muutaman kranssin joulumyyjäisiin.

Ei kommentteja: